ŠokolaaditortFoto: Rene Riisalu
Nädala kook
7. veebruar 2013, 13:19

Šokolaaditort suhkrustatud jõhvikatega

Eriti rohkelt šokolaadi sisaldavast ja tujutõstvast tordist jätkub rõõmu kogu seltskonnale. Valmsta tort päev enne serveerimist, et maitsed jõuaksid ühtlustuda ja tort piisavalt läbi imbuda. Kuna šokolaadi maitse tuleb paremini välja soojas, siis lase tordil enne serveerimist vähemalt tund toasoojas seista.

Koostisosad
PÕHI
200 g Tume šokolaad
100 g Või
5 tk Muna
2 dl Pruun suhkur
1 tl Vanillsuhkur
1 tl Piparkoogimaitseaine
1.5 dl Täisteranisujahu
1 tl Küpsetuspulber
3 sl Hapukoor
KREEM
150 g Kreeka pähkel (hakitud)
250 g Tume šokolaad
100 g Piimašokolaad
3.5 dl Rõõsk koor 35%-line
50 g Või
Jõhvikas
Suhkrustatud jõhvikas

Valmistamine
1. Põhja valmistamiseks sulata või ja šokolaad madalal kuumusel. Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks. Lisa munavahule või- ja šokolaadisegu ning hapukoor. Sega eraldi kausis kokku kõik kuivad ained ja sõelu muna-šokolaadisegu hulka. Vala tainas 26-cm läbimõõduga tordivormi ja küpseta 175-kraadise ahju allosas 45-50 minutit.
2. Kreemi valmistamiseks kuumuta potis vahukoor ning sulata selles või ja šokolaad. Tõsta 2 dl kreemi katte jaoks kõrvale. Ülejäänu sisse sega hakitud Kreeka pähkleid.
3. Lõika jahtunud põhi kolmeks ja määri pähklitega segatud kreem põhjade vahele. Pähkliteta kreem määri ühtlaselt tordi peale. Tõsta tort külma serveerimsit ootama. Kaunista nii valgete suhkrustatud kui ka naturaalsete punaste jõhvikatega.

Jõhvikad suhkrus