Lihatoidu retseptid

Sealihavokk köögiviljade ja ananassiga 

Epp Mihkels, 7. veebruar 2013 11:24
Sealihavokk köögiviljade ja ananassigaFoto: Jaan Heinmaa
Aasia ja Tai köögi toidu pole sugugi kõik ühtmoodi tulised.  Säristatud liha ja köögiviljade maitseid timmi sojakastme ja tšilli abil.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
400 g Sealiha (näiteks kaelakarbonaad)
8 sl Tšillikaste (magushapu)
8 sl Sojakaste (tume)
1 tk Punane sibul (suur)
2 tk Porgand
1 tk Suvikõrvits
1 tk (400 g) Ananass (väike konserv)
Õli (praadimiseks)

Valmistamine
Lõika sealiha 1 cm paksusteks ribadeks. Sega tšilli- ja sojakaste ning vala lihatükkidele. Lase vähemalt pool tundi toatemperatuuril marineerida. Samal ajal puhasta köögiviljad. Lõika sibul keskmise laiusega viiludeks, porgand õhukesteks seibideks ning suvikõrvits kangideks. Võta ananassiviilud leemest ja lõika iga viil 4-5 tükiks. Nõruta sealiha sõelal, säilitades marinaadi. Aja vokkpannil õli kuumaks, kuni need hakkavad pruunistuma. Lisa tükeldatud köögiviljad ja prae pidevalt segades 6-8 minutit, nii et liha jääb küps, kuid viljad krõmpsud. Lisa ananassitükid ja alleshoitud marinaad ning kuumuta roog veel kord läbi. Vajadusel lisa soolasuse lisamiseks sojakastet. Serveeri koos riisiga.