Šokolaadikarp ValentinileFoto: Eva Palu
Nädala kook
7. veebruar 2013, 10:55

Šokolaadikarp Valentinile

Trühvline üllatus sõbrale, kel ei saa šokolaadist iial küll. 

Koostisosad
KOOGIPÕHI
250 g Tume šokolaad
250 g Või
2 dl Suhkur
5 tk Muna
140 g Nisujahu
1 tl Vaarikamoos
TRÜHVLID
100 g Tume šokolaad
60 g Valge šokolaad
2 sl Rõõsk koor 35%-line
3 g Roosa martsipan

Valmistamine
Šokolaaditrühvli karbikese tegu alusta trühvlitest - pane 50 g valge šokolaadi ja 2 spl koort pliidile ning kuumuta, kuniks šokolaad on sulanud. Pane mass külmkappi vähemalt paariks tunniks tahenema.
Koogi valmistamiseks pane hakitud tume šokolaad kuumaveevanni kohale sulama. Vahusta toasoe või suhkruga kreemiseks helekollaseks massiks. Lisa munad ühe kaupa, pärast igat muna segu ühtlaseks segades. Sõelu hulka jahu, sega ühtlaseks ja kõige lõpus lisa sulanud šokolaad. Kalla 18x18 cm suurusse koogivormi ja küpseta 160-kraadises ahjus 1 tund. Jahuta täielikult ja lõika koogist 6x6 cm suurune koogiruuduke. Lõika kook horisontaalselt pooleks ja pane vahele vaarikamoosi.
Söödavateks trühvlivormideks sulata tume šokolaad ja täida 4-5 paberist trühvlivormi seestpoolt õhukese kihi sulanud šokolaadiga. Igaks juhuks tee üks vorm varuga, kui üks pärast purunema juhtub. Kõige mugavam on seda näpu abiga teha. Aseta külmikusse umbes pooleks tunniks tahenema. Kui näed, et mõnesse kohta on jäänud auk, täida see ja pane uuesti tahenema. Eemalda üliettevaatlikult pabervormid, et šokolaad ei puruneks ja pane šokolaadist ümbrised tagasi külmkappi ootele. 
Määri ülejäänud tume šokolaad küpsetuspaberile umbes 30 mm paksuseks ühtlaseks kihiks, millest saad selle tahenedes välja lõigata "trühvlikarbi" servad. Pane külmkappi pooleks tunniks tahenema. Lõika šokolaadikoogikesele sobiva mõõduga servad ja kleebi need sulašokolaadi abiga koogikese külge. Pane külmkappi ootele.
Võta külmikust tahenenud trühvlimass ja vooli sõrmede abiga trühvlivormidesse mahtuvad trühvlid (4 tk). Sulata ülejäänud 10 g valget šokolaadi ja kasta trühvlid sulanud šokolaadi. Lõika roosast martsipanist südamekesed ja tõsta valge šokolaadi kihi peale. Aseta trühvlid 15 minutiks külmkappi tahenema ja tõsta seejärel trühvlivormi. Tõsta trühvlid koos vormidega koogile ja pane kaunisse kinkekarpi.

HEA TEADA:
Šokolaadikoogist saad valmistada 9 karbikest.

NB! Trühvlite kogused karbi täitmiseks on antud ÜHE karbikese kohta.