Kiudainerikkad toidud

Hurmaakoogikesed 

Eva Palu, 30. jaanuar 2013, 09:00
HurmaakoogikesedFoto: Eva Palu
Mesine hurmaa lisab küpsetistes juurde mahlasust ja tervist. 

Kogus: kaheteistkümnele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
3 tk Hurmaa
1 sl Või
2 sl Suhkur
150 g Nisujahu
1 tl Kaneel
1 tl Küpsetuspulber
0.5 tk Sidrun (riivitud koor)
2 tk Muna
1 dl Suhkur
1 dl Rapsiõli
100 g Hapukoor
Või (vormide määrimiseks)

Valmistamine
Määri võiga 12 muffinipesa. Lõika hurmaadest 12 poole cm paksust viilu, mis on umbes muffinipesa suurused. Ülejäänud hurmaad koori ja tükelda ning pane ootele. Pane 1 spl võid ja 2 spl suhkrut pannile ja kuumuta seni, kuni või on sulanud. Pane hurmaaviilud pannile ja prae neid mõlemalt poolt, kokku umbes 3 minutit. Tõsta muffinivormide põhja.
Klopi munad suhkruga kergelt vahtu. Lisa õli, seejärel hapukoor, riivitud sidruni koor ja omavahel segatud kuivained, sega ühtlaseks. Kõige lõpuks lisa hurmaatükid ja sega nii vähe kui võimalik. Tõsta saadud mass muffinivormidesse nii, et pisut üle poole on vormidest täidetud. Küpseta 175-kraadises ahjus ca 20 minutit. Kontrolli küpsust puutikuga. Ahjust võttes lase koogikestel 10 minutit vormis seista ning kummuta siis alusele.
NIPP:
Kui koogikesed kerkisid pealt kumeraks, tasanda need noaga, et saaksid neid tagurpidi ehk hurmaaviil ülevalpool kenasti serveerida. 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee