Seafilee meemarinaadisFoto: Jaan Heinmaa
Sealiha retseptid
23. jaanuar 2013, 10:34

Seafilee meemarinaadis

Liha maitsestub korralikult, kui hoiad seda marinaadis 1–2 ööpäeva. Kui marineerimisaeg on lühem, suurenda äädika ja maitseainete kogust. Minimaalselt piisab 4–5 tunnist.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
+ 1-2 päeva marinaadis

Koostisosad
1 kg Sea välisfilee
2 sl Roseepipar (purustatud)
1 tl Must pipar
Sool
MARINAAD
3 sl Mesi
0.5 dl Õunaäädikas

Valmistamine
Vedelda mesi kuumaveevannil ning lisa äädikas. Hõõru liha piparde ja soolaga sisse, pane kilekotti ning kalla peale marinaad. Seo kilekott kinni, pane külmkappi ja lase seista 1–2 ööpäeva. Keera aeg-ajalt liha, et see maitsestuks ühtlaselt. Küpseta ahjus 150° juures 45–50 minutit.