Inglise jõulukeeks
Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min
Koostisosad
250 g pehmet toasooja võid
200 g suhkrut (2.5 dl)
4 suurt muna
275 g nisujahu (5 dl)
2 tl küpsetuspulbrit
1.5 dl konjakit
600 g kuivatatud hakitud puuvilju (umbes 1 liiter) - rosinaid, ploome, kirsse, aprikoose ja ananassitükke, soovi korral ka pähkleid
Valmistamine
Tükelda kuivatatud puuviljad ning vala peale konjak. Lase paar tundi maitsestuda (soovitavalt kuni 24 tundi). Vahusta pehme või suhkruga heledaks vahuks. Jätka vahustamist, lisa ükshaaval munad. Lisa küpsetuspulbri ja soolaga segatud jahu, siis sega juurde pähklid ning alkoholis leotatud puuviljad. Tõsta tainas võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud suuremasse (või kahte väiksemasse) keeksivormi. Küpseta 175-kraadises ahjus umbes tund aega, kuni koogi keskele torgatud puutikk puhtaks jääb. Jahtunud keeks keera hoolikalt hõbepaberisse ja pane jahedasse kohta jõule ootama (säilb vabalt 1-2 nädalat).
Kommentaarid (0)