Sealiha retseptid

Põrsafilee õuna-sinepikastmes 

Pille Enden, 17. jaanuar 2013 11:36
Põrsafilee õuna-sinepikastmesFoto: Jaan Heinmaa
Seasisefilee muutub selles roas lausa suus sulavalt hõrguks. Võid kasutada ka mõnd muud pehmet kiududeta tükki, sel juhul pikeneb haudumisaeg.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
600 g Seasisefilee
1 tl Sool
Must pipar
0.5 sl Või
0.5 sl Õli
1 tk Õun (hapu)
2 dl Lihapuljong
2 sl Dijoni sinep
1 tl Suhkur
1 dl Rõõsk koor 10%-line
Estragon

Valmistamine
Lõika filee 3–4 cm paksusteks viiludeks. Maitsesta soola ja pipraga. Kuumuta või ja õli poti põhjas, pruunista viilud kiirelt mõlemalt poolt. Koori õunad ja eralda seemned, lõika õun kuubikuteks. Vala potti ja pruunista veel hetke. Lisa puljong, sinep ja suhkur. Hauta keskmisel kuumusel kaane all u 15 minutit. Lisa koor ja keeda 5 minutit. Maitsesta estragoniga ja vajadusel veel ka soola ja pipraga. Serveeri keedetud spargli, brokoli või kartulitega.