Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
Koostisosad
50 g Šalottsibul
1 küüs Küüslauk
1 tk Porrulauk
1 tk Porgand
0.5 tk Fenkol
2 vart Seller
2 sl Või
2 sl Tomatipüree
4 tk Tomat
1.5 dl Valge vein (kuiv)
0.5 dl Brändi
1 leht Loorber
1 l Kalapuljong
1.5 dl Rõõsk koor 35%-line
1 tl Cayenne´i pipar (jahvatatud)
5 tk Kartul
2 tk Porgand
450 g Mereannid (lõhe, tursk, krevetid, rannakarbid)
Estragon
1 tk Sidrun (pressitud mahl)
Valmistamine
Haki sibulad, küüslauk, porru, porgand, fenkol ja seller. Võta suurem paksupõhjaline kastrul ja lase võil selle põhjas nõrgal kuumusel sulada. Lisa hakitud köögivili ja hauta see võis pehmeks, u 10 minutit. Vala potti tomatipüree, tükeldatud tomatid, valge vein ja brändi. Lase keema ja keeda 10 minutit. Lisa loorberileht, puljong ja rõõsk koor, hauta veel 10 minutit. Lisa Cayenne’i pipar, jahvatatud paprika, viilutatud kartulid ja porgandid. Hauta 10 minutit. Pane potti kalatükid ja muud mereannid ning hauta veel 5 minutit. Enne
serveerimist lisa hakitud petersell, estragon ja sidrunimahl.
Kommentaarid (0)