leivale lisab head mekki maitsesegu.
Koostisosad
TAINAS
9 dl Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
1 tl Söögisooda
1 tl Sool
2 dl Vesi
2 dl Maitsestamata jogurt
2 sl Õli
PEALE
0.5 dl Või (sulatatud)
1 küüs Küüslauk
1 tl Jahvatatud paprika
Cayenne´i pipar
Valmistamine
Sega jahu, küpsetuspulber, sool ja sooda, sõelu kaussi. Tee kuivainete keskele süvend ning vala sinna vesi, jogurt ja õli. Sega ühtlaseks ja tõsta jahusele lauale. Sõtku, kuni tainas on ühtlane ja sitke. Vormi 8–10 ühesuurust pallikest ja lase neil 15 minutit niiske rätiku all seista. Suru lamedateks 0,5 cm paksusteks leibadeks. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 225kraadises ahjus 10 minutit. Sega sulatatud või, purustatud küüslauk, jahvatatud paprika ja Cayenne’i pipar. Määri ahjust võetud kuumad
leivad maitseseguga üle, kata küpsetuspaberi ja rätikuga ning lase 10 minutit seista.
Kogus 8 kuni 10 naani.
Kommentaarid (0)