Kiudainerikkad toidud

Naan ehk india lameleib 

Pille Enden, 16. jaanuar 2013, 09:31
Naan Jaan Heinmaa
Indiapärane lameleib sobib soojana idamaiste roogade juurde. Indias tehakse seda spetsiaalses tandooriahjus, kus küpseb õigeim naani-leib, aga ka tavalises praeahjus tuleb see maitsev. Mahedale
leivale lisab head mekki maitsesegu.

Koostisosad
TAINAS
9 dl Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
1 tl Söögisooda
1 tl Sool
2 dl Vesi
2 dl Maitsestamata jogurt
2 sl Õli
PEALE
0.5 dl Või (sulatatud)
1 küüs Küüslauk
1 tl Jahvatatud paprika
Cayenne´i pipar

Valmistamine
Sega jahu, küpsetuspulber, sool ja sooda, sõelu kaussi. Tee kuivainete keskele süvend ning vala sinna vesi, jogurt ja õli. Sega ühtlaseks ja tõsta jahusele lauale. Sõtku, kuni tainas on ühtlane ja sitke. Vormi 8–10 ühesuurust pallikest ja lase neil 15 minutit niiske rätiku all seista. Suru lamedateks 0,5 cm paksusteks leibadeks. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 225kraadises ahjus 10 minutit. Sega sulatatud või, purustatud küüslauk, jahvatatud paprika ja Cayenne’i pipar. Määri ahjust võetud kuumad
leivad maitseseguga üle, kata küpsetuspaberi ja rätikuga ning lase 10 minutit seista.
Kogus 8 kuni 10 naani.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee