Kiudainerikkad toidud

Hapupiimakook jõhvikatega 

Eva Palu, 15. jaanuar 2013, 10:47
Hapupiimakook jõhvikatega Eva Palu
Kodust ja mitte ülearu magusat kooki kroonivad hapud ja mahlased jõhvikamarjad.

Koostisosad
PÕHI
75 g Või
1.5 dl Hapupiim
1 tk Muna
0.75 dl Suhkur
150 g Nisujahu
0.5 tl Söögisooda
0.5 tl Sidrunhape
0.5 dl Jõhvikad
KATE
1.5 dl Jõhvikad
1 dl Suhkur
1 tl Kaneel
2 sl Vesi

Valmistamine
Sulata või, lisa juurde hapupiim, seejärel suhkur ja muna ning viimasena jahu, sooda ja sidrunhappe segu. Kalla 24 cm-se läbimõõduga koogivormi ja suru sisse jõhvikad. Kui kasutatud külmutatud marju, siis need ei pea olema üles sulatatud. Küpseta 175-kraadises ahjus ca 30-35 minutit. Katteks pane kõik ained potti ja keeda paar minutit, kuni jõhvikad on kergelt pehmed. Jahuta mõned minutid, et segu taheneks veidi ja kalla jahtunud koogile.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee