Ahjukartuli-küüslaugutampFoto: Siim Vahur
Kiudainerikkad toidud
7. jaanuar 2013, 13:58

Ahjukartuli-röstküüslaugutamp

Keldrisse varutud kartulitel on koor novembriks piisavalt paksenenud ning kartulipudrune hooaeg alanud. Ahjus koos mugulatega küpsenud küüslauk annab tambile pähklise meki ning salveikrõbe või seob suurepäraseks tervikuks. Kõrvale passib pannikuum triibuliha või koorene külm kaste.

Kogus: kolmele

Koostisosad
500 g Kartul
1 tk Küüslauk (suur)
Õli
Või
Sool
Must pipar
Salvei
Peekon (soovi korral)

Valmistamine
1. Pese kartulid, lõika sektoriteks ning aseta ahjupannile. Jaota suured küüslauguküüned kartulite vahele ära. Puista sekka võikillukesi ja nirista peale veidi õli – kui kapis leidub, võid kasutada hoopiski hanerasva. Lisa soola-pipart. Küpseta kartulid 190-kraadises ahjus pehmeks, tõstes poole tunni pärast temperatuuri 210 kraadile ning lisades nii palju küpsemisminuteid, et kartulid saaksid krõbedad pruunid servad.
2. Enne nuiaga lähenemist sega hulka värskelt hakitud küüslauguküüned, pigista ahjus küpsenud küüslaugult pehme, püreesarnane viljaliha kartulite sekka ja tambi nuiaga pehmeks. Prae pannil võis salveilehed ning nirista krõbe tulemus kartulile. Sega õrnalt tambi hulka ja serveeri kohe.