Ahjupannkook ploomidegaFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
3. jaanuar 2013, 12:39

Ahjupannkook ploomidega

Ahjust tulnud soe pannkook on maitsev kontrastselt külma jäätisega. Sorts Vana Tallinna likööri või brändit annab täidisele mõnusa maitse, kuid ei ole kohustuslik.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 20-40 min
+ 20 minutit paisumiseks

Koostisosad
2.5 dl Nisujahu
0.5 tl Sool
6 dl Piim
3 tk Muna
2 sl Suhkur
10 tk Ploom
2 sl Või
1 tl Kaneel (jahvatatud)
2 tl Suhkur
Liköör (kohvi) või brändi
Kaneelisuhkur (peale)
Jäätis (serveerimiseks)

Valmistamine
Sega taina ained ja lase 20–30 min seista. Lõika ploomid pooleks või neljaks. Sulata või pannil ja küpseta ploomid selles pehmeks, u 10 min, olenevalt ploomidest (pehmed ploomid küpsevad rutem). Lisa suhkur ja kaneel ning sorts Vana Tallinna likööri, kuumuta segades läbi. Vala tainas u 25 x 30 cm võiga määritud ahjuvormi. Tõsta tainale ploomid ja küpseta 225-kraadises ahjus 25 min kuldpruuniks. Raputa peale kaneelisuhkrut ja serveeri jäätisega.