Kiudainerikkad toidud

Vahemerepärane läätsesalat 

Angelica Udeküll, 3. jaanuar 2013 08:51
Vahemerepärane läätsesalatFoto: Daisy Lappard
Läätsedele meeldib maitsestamine. 

Kogus: neljale

Koostisosad
2 dl Punane lääts
3 sl Valge veini äädikas
2 dl Vesi
2 dl Kuskuss
0.5 tl Sool
3 sl Oliiviõli
1 küüs Küüslauk
1 dl Münt (hakitud)
1 peotäis Põld-võõrkapsas ehk rukola
100 g Kirsstomat
0.5 tk Kurk (pikk)
200 g Feta

Valmistamine
1. Keeda läätsed peaaegu pehmeks ja kurna.
2. Maitsesta läätsed ühe supilusika veiniäädika, soola ja pipraga ning lase maha jahtuda.
3. Keeda kuskuss soolaga maitsestatud vees. Valminud kuskussi hulka sega supilusikas oliiviõli. Lase ka kuskussil jahtuda.
4.  Haki münt ja küüslauk peeneks, viiluta kurk ja poolita tomatid.
5. Ühenda omavahel kuskuss, läätsed ja köögiviljad ning murenda salatisse fetajuust.
6. Sega kastmeks ülejäänud veiniäädikas, oliiviõli, pipar ja sool ning sega salati hulka.
SOOVITUS
* Lase salatil enne serveerimist natuke aega (umbes pool tundi) maitsestuda.
* Kui salat tundub liiga kuiv, võid eraldi serveerida oliiviõlist ja veiniäädikast segatud kastet, mida igaüks saab lisada endale sobivas koguses.