Kasutajate retseptid

Porgandiga (või kõrvitsaga) kohupiimavorm 

Murjanimamma, 14. september 2012, 07:46

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
250 ml Piim
3 sl Manna
Sool
600 g (3 pakki) Kohupiim (lahja)
4 sl Suhkur
3 tk Muna
2 tk Porgand (keskmine) või
200 g Kõrvits
2 kuni 3 sl Jogurt või keefir või hapukoor (vajadusel)
150 g Rosinad

Valmistamine
Keeda piimast, mannast ja soolast paks mannapuder. Lisa sellele kohupiim ning suhkur ja sega segamini. Seejärel puhasta ja riivi peene riiviga porgandid või kõrvits (sobib ka kõrvitsapüree) ja sega kohupiimasegule juurde. Siis lisa munad ja rosinad. Kui segu tundub väga paks, siis lisa ka jogurt, keefir või hapukoor (sobivad külmikusse seisma jäänud jäägid). Küpseta ahjus keskmisel kuumusel umbes 1 tund, kuni pealt on helepruun (küpsetamisaeg ja temperatuur sõltuvad, kas tegemist on gaasi- või elektriahjuga). Gaasiahju puhul on paras küpsetada jaotisel 3,5-4 (kui on 8 jaotist) 1 tund. Serveeri jahtunult kisselli või piimaga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee