Toscakattega virsikukookFoto: Eva Palu
Itaalia köök
22. august 2011, 06:11

Toscakattega virsikukook

Mahlase täidise ja krõbeda kattega kook hooaja viriskutest.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1.5 dl Nisujahu
1 dl Suhkur
2 spl Kartulijahu
2 tl Küpsetuspulber
3 tk Muna
3 spl Rapsiõli
1 dl Piim
150 g Martsipan
5 tk Virsik
KATE
100 g Või
1 dl Suhkur
100 g Mandlilaastud
2 spl Piim või koor
2 spl Nisujahu

Valmistamine
Sega omavahel kuivained: jahu, suhkur, tärklis, küpsetuspulber. Riivi külmkapikülm martsipan jämeda riiviga. Klopi lahti munad, sega õli, piima ja riivitud martsipaniga. Lisa juurde kuivained ja sega ühtlaseks massiks. Eemalda virsikutelt kivid ja tükelda. Sega tainasse. Küpseta 24 cm-es lahtikäivas vormis 200 kraadi juures 30 minutit. Tosca-katte jaoks sulata pliidil või, lisa ülejäänud ained ning kuumuta segu, pidevalt seda segades, kuni see on pisut paksenenud. Võta kook ahjust, määri kate koogile ja küpseta veel 200-kraadises ahjus 10-15 minutit, kuni kate on kuldkollase jumega.