Värsked soolakurgidFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
1. juuli 2011, 06:51

Värsked soolakurgid

Suvist soolakurki võib valmistada kas või ülepäeva. Öö otsa soolvees seisnud kurgid on krõmpsud ja hõrgud, neist ei saa iial isu täis.

Koostisosad
1 kg Kurk
1 tk Mädarõikaleht
2 peotäit Musta sõstra leht
3 -4 küünt Küüslauk
3 -4 tk Aedtill (vars koos õisikuga)
0.75 l Vesi
1.5 -2 spl Sool (jäme)

Valmistamine
Hoia kurke 3–4 tundi jääkülmas vees. Rebi mädarõikaleht ribadeks. Koori ja viiluta küüslauk. Kuumuta vesi keemiseni, lisa sool ja sega selle lahustumiseni. Lase soolveel pisut jahtuda. Pane kaheliitrise purgi või kausi põhja mustasõstra- ja mädarõikalehti, küüslauku ja tilli, lao neile kiht kurki. Jätka samamoodi kihtidega, kuni aineid jätkub. Pealmiseks kihiks jäägu lehed. Vala soolvesi kurkidele, aseta peale raskus ja lase üleöö seista.
Kogus 2 liitrit.