Eesti köök

Tanguvorst ürtidega küpsetatud peediga 

Angelica Udeküll, 22. detsember 2010, 09:57
Tanguvorst ürtidega küpsetatud peedigaFoto: Daisy Lappard
Maitsestamiseks võid lisada ka sidrunimahla, mis annab juurde hapukust. Magusalt värsket maitset saad pirniviile lisades.

Kogus: kolmele

Koostisosad
400 g tanguvorst toorsuitsulihaga (Oskar)
LISAND
1 tk Väiksem punapeet
1 tk Sibul
1 tl Suhkur
1 sl Õli
1 sl Sinihallitusjuust
1 sl seedermänniseemned
tüümian, rosmariin
verevoblika lehti
Soola

Valmistamine
1.   Koori punane peet ja lõika väikesteks sektoriteks.2.   Haki sibul paksemateks viiludeks.3.   Kuumuta pannil õli ja sulata selles suhkur. Lisa peedi ja sibula viilud. Kuumuta paari minuti jooksul.4.   Lisa pannile ka hakitud ürdid ja seedermänniseemned, maitsesta soolaga ja lase kergelt haududa.5.   Viimasena lisa pannile sinihallitusjuustukuubikud. Sega läbi ja serveerimisel lisa verevoblika lehti. # Eelista šalottsibulat, see on mahedama maitsega.