Teevõileivad singiga või värske kurgiga
Kogus: kaheteistkümnele
Koostisosad
VÄRSKE KURGIGA
5 tk värske kurk
12 viilu Röstsai või -leib
100 g Või (pehme)
1 peotäis Kress-salat või till
0.5 tl sool
1 dl Mungoa võrsed
SINGIGA
4 sl paks majonees
3 sl hakitud murulauk
12 viilu sai
12 tk õhukesed singiviilud
Valmistamine
VÄRSKE KURGIGA:
Lõika kooritud kurk hästi õhukesteks viiludeks (kokku peaks neid olema 32), patsuta köögipaberiga võimalikult kuivaks. Peenesta kress-salat ning sega pehme või ja soolaga. Kata saadud seguga kõik viilud, millel on koorikud veel küljes. Kata kaheksa saiaviilu kurgiga, raputa üle mungoa idanditega ning suru peale teine saiaviil, vajutades selle tihedalt kinni. Paki leivad kilesse ja lase paar tundi külmas seista. Kinnita iga võileib kihtide libisemise vältimiseks nelja hambaorgiga. Lõika suure terava noaga kõigepealt maha kõik servad, seejärel jaga iga viil diagonaalselt kaheks või neljaks kolmnurgaks.
NB! Kurgivõileibu peetakse kõikidest teevõileibadest kõige inglaslikumateks.
SINGIGA:
Sega murulauk majoneesiga ja kata kõik viilud saadud seguga. Edasi järgi kurgivõileibade valmistamisõpetust.
Kommentaarid (0)