Vürtsikas šokolaadikookFoto: Eva Palu
Nädala kook
5. detsember 2012, 13:30

Vürtsikas šokolaadikook

Parajalt vürtsikas šokolaadikook, mille valmistamiseks piisab jahu, õli ja maitseainete tagavarast. Tšillipulbri kogus allolevas retseptis on arvestatud selle tugevat vürtsikust arvestades. Kook muutub seistes üha tšillisemaks!

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
KOOK
4 dl nisujahu
2 dl suhkur
1.25 dl Kakaopulber
2 tl Kaneel (jahvatatud)
1 tl Küpsetuspulber
0.5 tl Tšillipulber
0.5 tl sool
2.5 dl vesi
65 ml rapsiõli
1 sl Palsamiäädikas
ŠOKOLAADIGLASUUR
1 dl suhkur
0.5 dl kakaopulber
0.5 tl Kaneel (jahvatatud)
25 g või
0.5 dl vesi
50 g Tume šokolaad, 72% kakaod

Valmistamine
Koogipõhjaks sega kõik ained kokku ja küpseta 180-kraadises ahjus 30 minutit. Jahuta. Kaunista soovi korral šokolaadiglasuuriga, milleks pane vajalikud ained potti ja kuumuta, kuniks ained on segunenud ühtlaseks vedelaks massiks. Määri glasuur koogile, jahuta esmalt toasoojuseni ja pane siis paariks tunniks külmkappi ootele.