Margarita-jäätisFoto: Nigella Express
Küpsetamata magustoidud
15. aprill 2009, 18:29

Margarita-jäätis

Selle jäätise tegemine on käkitegu ja veel lihtsam on selle söömine. Kui soovid, serveeri seda julgelt suhkru- ja soola-äärega klaasidest, aga see maitseb nii taevalikult, et isegi mina, kes ma pole suurem jäätise- ega joogisõber, olen võimeline seda otse valmistusnõust sisse ahmima. Teisisõnu, ei ole vaja mingeid kaunistusi. Siin on tegemist tõelise otseteega magusataevasse.

Kogus: ühele

Koostisosad
125 ml laimimahl
2 sl tequila
3 sl Apelsiniliköör (Cointreau või Triple Sec)
150 g Tuhksuhkur
5 dl Vahukoor

Valmistamine
Kalla laimimahl, tequila ja apelsiniliköör kaussi ning sega juurde suhkur, nii et see lahustub. Lisa vahukoor ja vahusta õrnalt, nii et segu muutub paksuks ja ühtlaseks, aga mitte kõvaks. Tõsta segu lusikaga õhukindlalt suletavasse nõusse ja pane ööseks sügavkülma. Enne serveerimist pole vaja jäätist pehmendada, kuna see ei külmugi eriti ära ja hakkab kiiresti ja meelalt sulama.