Foto: Maitsenaudingud
Kalatoitude retseptid
31. märts 2008, 07:36

Lõhetartar siiamarjakreemiga

Kokasaate "Maitsenaudingud" 28.03.2008 retsept.

Koostisosad
200 g Lõhefilee (jahutatud)
1 sl Maldon soolahelbed
0.5 tk Punane tšillipipar
2 sl laimimahl
0.5 tl Valge terapipar
2 sl Oliiviõli
2 sl mirin kaste
10 lehte Värske münt
KREEM
2 sl Siiamari
1 tl Wasabipulber
4 sl Crème fraîche
FILOTAINA CHIPSID
1 leht Filotainas
1 tk Munavalge
1 sl Seesamiseemned (mustad)
SERVEERIMISEKS
Põldkännak ehk lambsalat
Aojiso kaste

Valmistamine
Filotainast tšipside valmistamiseks lõika tainast väiksed kolmnurgad, pintselda üle munavalgega, puista peale musta värvi seesamiseemneid ja küpseta ahjus 180C juures 3-4 minutit.
Lõhefileest tartari valmistamiseks lõika lõhefileest kuubikud, maitsesta Maldon helbesoola, värskelt jahvatatud valge terapipra, värskelt pressitud laimimahla, mirin-kastme, oliiviõli, värske tükeldatud punase tšillipipra ja väheste värske mündi lehtedega, lase enne serveerimist 10 minutit seista. Siiamarjakreemi valmistamiseks sega omavahel creme fraiche, wasabi-pulber ja jahutatud siiamari.