Foto: Santa Maria
Mehhiko köök
1. märts 2011, 12:46

Põnev guacamole

Guacamole pärineb asteekide toidulaualt ja on tänaseks levinud üle maailma kui üks parimaid grill-liha lisandeid.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
250 g Hapukoor 10%
1 pakk Santa Maria Tex Mex Guacamole maitseainesegu
2 tk Küpsed avokaadod
2 tk ploomtomatid

Valmistamine
Tee tomatite tippu noaga kerge 2 mm ristlõige, aseta need kuumakindlasse kaussi ja vala peale keev vesi. Lase tomatitel seista 3 min, siis aseta need korraks jääkülma vette, koori, tükelda sektoriteks, eralda teelusikaga seemned ning tükelda suuremateks kuubikuteks.
Lõika avokaadod pikuti pooleks ning eralda kivid viljalihast dessertlusikat kasutades. Purusta kõik retseptis olevad toiduained saumikseri või blenderiga nii, et oleksid veel eraldatavad ka kõik komponendid (mitte päris püreeks). Soovi korral maitsesta soola ja värskelt jahvatatud musta pipraga ja aseta segu 10 minutiks külmkappi.