Eesti köök

Traditsiooniline seapraad 

Harri Ilves, 23. detsember 2010, 22:20
Traditsiooniline seapraad Jaan Heinmaa
Seapraad, hapukapsad ja ahjukartulid on meie toidulaual vaieldamatult üks lemmikuid. Retsept 6-8 inimesele.

Kogus: ühele

Koostisosad
2 kg Sea kamaraga praetükk
2 sl Must pipar (purustatud)
2 sl Sool
2 sl Sinep
2 sl Õli

Valmistamine
Kamara ruudustamiseks aseta liha, kamarapool all, pannile, kus on umbes 2 cm jagu vett, ja lase sel 10 minutit haududa.
Lõike pehmemenud kamat ja osaliselt ka selle all olev pekikiht ruutudeks (küljepikkusega 1,5 cm)
Valmista maitsesegu piprast, soolast, sinepist ja õlist.
Maitsesta maitseseguga ning tõsta ahjuvormi, jättes kamarapoole ülespoole.
Küpseta ahjus 160' C juures, kuni kamar pruunistub, siis kata pealt fooliumiga. Kui liha kipub kuivama, vala ahjuvormi kuuma vett ja kasta liha leemega. Roog on valmis, kui liha sisetemperatuur on 72' C.
Enne serveerimist lase prael paarkümmend minutit "tõmmata". Siis on liha mahlasem ja seda on parem lahti lõigata.
Retsept 6-8 inimesele.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee