Traditsiooniline seapraadFoto: Jaan Heinmaa
Eesti köök
23. detsember 2010, 22:20

Traditsiooniline seapraad

Seapraad, hapukapsad ja ahjukartulid on meie toidulaual vaieldamatult üks lemmikuid. Retsept 6-8 inimesele.

Kogus: ühele

Koostisosad
2 kg Sea kamaraga praetükk
2 sl Must pipar (purustatud)
2 sl Sool
2 sl Sinep
2 sl Õli

Valmistamine
Kamara ruudustamiseks aseta liha, kamarapool all, pannile, kus on umbes 2 cm jagu vett, ja lase sel 10 minutit haududa.
Lõike pehmemenud kamat ja osaliselt ka selle all olev pekikiht ruutudeks (küljepikkusega 1,5 cm)
Valmista maitsesegu piprast, soolast, sinepist ja õlist.
Maitsesta maitseseguga ning tõsta ahjuvormi, jättes kamarapoole ülespoole.
Küpseta ahjus 160' C juures, kuni kamar pruunistub, siis kata pealt fooliumiga. Kui liha kipub kuivama, vala ahjuvormi kuuma vett ja kasta liha leemega. Roog on valmis, kui liha sisetemperatuur on 72' C.
Enne serveerimist lase prael paarkümmend minutit "tõmmata". Siis on liha mahlasem ja seda on parem lahti lõigata.
Retsept 6-8 inimesele.