TapenadeFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
5. juuni 2009, 09:46

Tapenade ehk oliivipasta

Oliivipasta ehk tapenade valmistatakse traditsiooniliselt mustadest oliividest, anšoovisest ja kapparitest. Pikantse ja üsna tugeva maitsega pastat võib määrida röstitud saiale või küüslauguga hõõrutud crostini´dele. Sobib kala- ja lambaliharoogade lisandiks.

Kogus: kaheksale

Koostisosad
200 g kivideta mustad oliivid
2 sl Kappar (soolvees, konserv)
2 küünt Küüslauk
4 tk Anšoovis
2 sl pressitud sidrunimahl
4 sl Oliiviõli
2 sl (hakitud) Basiilik (värske)
Must pipar

Valmistamine
Pane oliivid minilõikurisse või köögikombaini ja purusta peenemaks. Lisa kapparid, küüslauguküüned, anšoovised, sidrunimahl, oliivõli ja basiilik. Püreeri kõik ühtlaseks. Maitsesta musta pipraga. Säilita vajadusel külmkapis õhukindlalt suletud nõus.