Küpsetised

Kohupiimapontšikud 

Toidutare, 29. oktoober 2012, 07:25
KohupiimapontšikudFoto: Jaan Heinmaa
Pontšikute tegemine ei võta üldse palju aega. Ja kui hästi need veel maitsevad, kui kuumalt tuhksuhkruga üle raputada.

Kogus: kuuele

Koostisosad
500 g kohupiim (soovitatavalt pakikohupiim)
5 tk Muna
5 sl suhkur
1.5 tl 30% äädikas
13 sl (kuhjaga) Jahu
1.5 tl söögisooda
1.5 tl Sool
KÜPSETAMISEKS
1 pudel õli
peale tuhksuhkur

Valmistamine
Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Lisa äädikas, sool, kohupiim, jahu ja söögisooda. Võta jahu nii palju, et tuleb tugev tainas. Sega hästi läbi. Võta teelusikaga tainast väikesed pallikesed. Küpseta kuumas õlis seni, kuni pontšikud kerkivad pinnale ja on ilusad kollakaspruunid. Tõsta sõelale nõrguma ja raputa peale tuhksuhkrut. Kui suhkur imendub pontšikute sisse, raputa need enne söömist veel kord suhkruga üle. Retsept on mõeldud kuuele inimesele.