Sidruni-ürdikalkunFoto: Jaan Heinmaa
Linnuliha retseptid
22. november 2012, 06:01

Sidruni-ürdikalkun

Suur uhke kalkun sobib iga peolaua ehteks. Ka tänaseks tänupühaks.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 tk ( 3 kg ) kalkun
1 tk Sidrun
2 tl Sool
0.5 tl Valge pipar
1 sl Harilik pune
2 sl Või

Valmistamine
Sulata külmutatud kalkun paar kolm päeva külmkapis. Loputa seest ja väljast ning kuivata. Hõõru kalkun pooliku sidruniga nii seest kui ka väljast. Kasta pealt sulatatud võiga. Maitsesta soola, pipra ja maitseürtidega. Seo jalad ja tiivad. Pane kalkun ahjuvormi külili ning küpseta ahjus 175°C juures 30 minutit, siis keera lind teisele küljele ja küpseta veel 30 minutit. Aeg-ajalt kasta rooga praeleemega. Kalkun on küps, kui tema lihamahl on selge, mitte punakas. Valmis praad tõsta ahjust ja lase 15 minutit "tõmmata". Retsept on mõeldud kuuele kuni kaheksale inimesele.