Praetud nuikapsaburgeridFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
12. november 2008, 12:17

Praetud nuikapsaburgerid

Nuikapsast on imehea niisama krõmpsutada, aga veel paremad on sellest valmistatud suupisteburgerid. Söö neid soojana otse pannilt.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 tk Nuikapsas
1 tk Muna
1 dl nisujahu
2 sl Riivsai
1 tl Sool
õli praadimiseks
pipraseguga maitsestatud toorjuust
purustatud must pipar

Valmistamine
Lõika pestud nuikapsas sentimeetripaksusteks viiludeks, keeda vähese soolaga maitsestatud vees peaaegu pehmeks. Kurna keeduvesi ning patsuta viilud köögipaberiga täiesti kuivaks. Klopi muna väikeses supitaldrikus lahti. Sega teises taldrikus jahu, riivsai ja sool. Kasta kapsaviilud munasse ning seejärel jahusegusse, prae kuumas õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks. Tõsta igale viilule toasooja toorjuustu, kata teise kapsaviiluga. Raputa peale veidi pipart ja kaunista meelepärasta ürtidega.