Lõunasöögi retseptid

Roheline salat rabarbriga 

Toidutare, 8. märts 2011 14:00
Roheline salat rabarbrigaFoto: Toidutare
Vitaminirikas segasalat, rabarber ja spargel teevad selle eriti kevadiseks.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
500 g Rabarber
1 liiter Jääsalat
1 kimp Murulauk
2 sl Või
3 sl Kristallsuhkur
KASTE
1 tk Šalottsibul
3 sl valge veiniäädikas
1 tl mesi
1 tl Sool
6 sl Oliiviõli
KAUNISTUSEKS
granaatõunaseemneid

Valmistamine
Puhasta ja tükelda rabarber. Sulata või pannil, lisa rabarberitükid ja kuumuta 3 minutit. Puista peale suhkrut ja kuumuta kuni suhkur sulab, tõsta pann tulelt. Kastme valmistamiseks puhasta šalottsibul ja haki peeneks. Tõsta kaussi ja lisa eelnevalt omavahel segatud veiniäädikas, mesi ja sool.Kõige lõpuks lisa õli, sega. Rebi salatilehed tükkideks, tõsta suurele alusele ja puista peale hakitud murulauk ja kergelt läbi keedetud rabarber. Kalla üle kastmega. Kaunista granaatõuna seemnetega ja serveeri soolaste kõrsikute ja Parma singiga.