Suvikõrvitsa-riisiroog
Gluteenivabad retseptid
15. juuli 2006, 18:29

Suvikõrvitsa-riisiroog

Kerge õhtueine.

Koostisosad
2 dl Pikateraline riis
4 sl Õli
2 tk Sibul
700 g Rullkõrvits
2 tk Muna
2 dl Riivjuust
3 sl Vesi
2 küünt Küüslauk
2 sl Petersellilehed
1 tl Sool
Purustatud pipar

Valmistamine
Keeda riisi 15 minutit, nõruta sõelal. Kuumuta peenestatud sibulat 2 sl õlis väga madalal kuumusel 15 minutit, väldi pruunistumist. Kalla riisi juurde. Viiluta suvikõrvits õhukeselt või riivi jämedalt. Kuumuta suvikõrvitsat ülejäänud õlis keskmisel kuumusel 8–10 minutit, perioodiliselt segades. Kalla kaussi. Klopi munad lahti, lisa vesi, pool riivjuustust, küüslauk,hakitud petersellilehed ja maitseained. Maitsesta ja lisa riisi hulka. Tõsta pool segu rasvaga määritud ahjuvormi, kata poole koguse suvikõrvitsaga. Ehita samuti ka teine kiht. Raputa pirukas riivjuustuga üle. Küpseta 200° juures 25–30 minutit, kuni pind on pruunistunud. Vormiroog maitseb hästi nii kuumalt kui toatemperatuurile jahtunult.