Taimetoidu retseptid
2. jaanuar 2006, 21:40

Üleküpsetatud rooskapsas

Vormiroog kaalujälgijatele. Üleküpsetatud rooskapsas parmesani juustu ja pähklitega.

Koostisosad
400 g Rooskapsas
300 g või sügavkülmutatud rooskapsas
30 g 10% hapukoor
1.25 dl väherasvane piim
1 tk Muna
Sool
Must pipar
riivitud muskaatpähkel
15 g (riivitud) Parmesan v. muu kõva juust
(45% rasva kuivaines)
1 tl jahvatatud sarapuupähklid
15 g või riivitud kuivik

Valmistamine
Lõika rooskapsas pikuti pooleks ning aseta ahjuvormi. Sega kokku hapukoor, piim ja lahtiklopitud muna. Maitsesta soola-pipra ja muskaatpähkliga ning vala rooskapsale. Puista peale parmesani juust ja pähklid ning küpseta eelsoojendatud praeahjus 200°C juures umbes 20 minutit. Kes pähkleid ei soovi, võib segada parmesani juustusse riivitud kuivikut, maitse on pähkliga võrreldav.