Gluteenivabad retseptid
9. november 2008, 08:56

Jasmiiniriis ananassi ja porrulauguga

Sobib kanaroogade lisandiks.

Koostisosad
1 tk Porrulauk (väike)
3 dl Jasmiiniriis
1 tl Kardemon
1 tl Kurkum
1 spl Õli
4 dl Vesi
3 dl Ananassikompott (tükeldatud)
Kookoshelbed

Valmistamine
Pese porrulauk hoolega puhtaks ning seejärel tükelda peenikesteks tükkideks. Hauta porrulauk väheses õlis pehmeks ning maitsesta kardemoni ja kurkumiga. Pese jasmiiniriis kergelt läbi, nõruta ning lisa see porrulaugu-maitseainete segule. Sega juurde vesi, ananassisegu ning maitse järgi kookosehelbeid. Vahepeal segades hauta 10-12 minutit. Enne serveerimist lase kaane all umbes 5 minutit haududa. Serveeri kanaroogade lisandiks.