Vanaema hanepraad
Linnuliha retseptid
22. detsember 2011, 06:47

Vanaema hanepraad

Serveeri hanepraadi koos ahjuköögviljade ja hapukapsaga.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 tk (3-4 kg) hani
7 tk väike sibulõun
2 tk Sibul
sool
Valge pipar
3 kuni 4 dl *praeleem
2 sl nisujahu
1 dl toidukoor
sool
Must pipar

Valmistamine
1. Loputa hani külma veega ja kuivata majapidamispaberiga. Hõõru seest soolaga. Lõika õunad ning sibulad sektoriteks, pane linnu kõhtu ja õmble see kinni või sule puust kokteilitikkudega.
2. Raputa hani valge pipraga üle ning pane ahjurestile, mille all on kõrgete äärtega vähese veega ahjuplaat. Küpseta 200°C juures 2,5-3 tundi või kuni praad on küps. Keera lindu iga poole tunni tagant ja kasta praeleemega.
3. Kui hani on tunni jagu küpsenud, torka sellesse kahvliga mõned augud, et rasv saaks välja tilkuda. Valmis praad kata hoolikalt fooliumiga ning hoia kuni serveerimiseni niimoodi soojas.
4. Kastme jaoks võta ahjupannilt 3-4 dl praeleent ja vala kastrulisse (kui seda on vähem, loputa plaati veega ning võta kasutusele seegi vedelik). Lisa koorega segatud jahu. Sega hoolikalt, et kaste jääks ühtlane. Maitsesta soola-pipraga. Keeda mõni minut, kalla vajadusel läbi sõela ja maitsesta täiendavat soola-pipraga (vajadusel). Kuumuta veel korra keemiseni ning tõsta siis pliidilt. Kui kastme pinnal on rasva, koori see ära.
Serveeri lisaks
Jõulukapsas
Talvised ahjuköögiviljad