Linnuliha retseptid

Hautatud hanekoivad punases veinis 

Toidutare, 9. märts 2011, 14:33
Hautatud hanekoivad punases veinisFoto: Jaan Heinmaa
Seda hõrku pajarooga saad valmistada nii pliidil kui ahjus. Hanekoibade asemel võid kasutada ka pardikoibi või tükeldatud parti. Serveeri koos keedetud riisi ja värske salatiga.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
4 tk hanekoib
2 sl õli
1 tk Sibul
1 tl Tüümian
2 küünt Küüslauk
2 tk Porgand
4 dl Austerservik
1 sl tomatipüree
2 sl nisujahu
3 dl punane vein
3 dl vesi
2 sl mesi
3 lehte Loorber

Valmistamine
Eemalda koibadelt üleliigne rasv ja poolita need liigese kohalt. Lase paksupõhjalises kastrulis õli kuumaks ning pruunista selles koivad. Lisa sektoriteks lõigatud sibulad, hakitud küüslauk, tükeldatud porgandid ja viilutatud seened. Pruunista ka need. Lisa tomatipüree ning kuumuta keemiseni. Lisa punane vein, mesi, vesi, sool, loorberilehed ja tüümian ning hauta kaane all tasasel tulel umbes tund aega. Liha on küps, kui see hõlpsasti luudelt eraldub. Vahetult enne roa valmimist paksenda kastet vajadusel jahuga. Selleks sega nisujahu vähese külma veega (või veiniga) ja lisa kastmele. Kuumuta kaste korraks läbi.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee