Itaalia köök
3. november 2005, 23:45

Veinis hautatud köögiviljad kartulipüreekattega

Selles roas võid kasutada külmutatud köögivilju, nii jääb ära koorimine ja tükeldamine. Kui asendad tavalise juustu parmesaniga ja kasutad maitsestamiseks basiilikut, saad mõnusa aroomiga itaaliapärase roa.

Koostisosad
1 tk kartul
1 sl maitsestamata jogurt
0.75 sl riivjuust
6.25 g või
Kartulimaitseaine
Must pipar
0.25 tk *porgand
37.5 g Lillkapsas
37.5 g brokoli
25 g türgi oad
0.5 tk punane sibul
37.5 g Šampinjonid
0.5 sl köögiviljapuljong
0.5 dl valge kuiv vein
0.5 dl piim
0.25 sl jahu
sool
Must pipar
praadimiseks ja vormi määrimiseks õli
petersell

Valmistamine
Keeda kartulid pehmeks ja pressi kohe läbi sõela püreeks. Jahuta veidi. Kui kartul on kergelt maha jahtunud, sega püree hulka jogurt, või ning juust. Maitsesta kartulimaitseaine ja pipraga. Lõika porgand ribadeks, lillkapsas ja brokoli õisikuteks, sibulad ratasteks. Šampinjonid lõika pooleks, suuremad seened neljaks. Pane potti natukene õli, prae sibul ning porgand selles kergelt läbi. Mõne aja pärast lisa lillkapsas, brokoli ja türgi oad. Maitsesta köögiviljapuljongiga. Vala peale vett ja keeda 10 minutit. Sel ajal, kui köögiviljad keevad, pane pannile jahu ning prae umbes minut. Kalla pidevalt segades juurde vein ja kohe ka piim. Sega nii kaua, kuni kaste pakseneb. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa vahukulbiga kastmesse keedetud köögiviljad ning šampinjonid. Kui mass tundub liiga paks, võid lisada köögiviljade keeduvedelikku. Sega köögiviljad ja veini-piimakaste omavahel hästi läbi. Lisa juurde maitserohelist ning tõsta kõik õliga määritud ahjuvormi. Köögiviljasegule tõsta peale kartulipüree, nii et see kataks kogu vormi pinna. Küpseta rooga ahjus 190°C juures 30-35 minutit. Serveeri kuumana. Puista peale hakitud maitserohelist.