Taimetoidu retseptid

Marineeritud kurgid ürtidega 

Toidutare, 10. oktoober 2005, 23:58

Koostisosad
1.5 kg väikesed kurgid
0.25 dl sool
1.5 dl suhkur
0.5 sl sidrunmelissi peenestatud lehed
0.5 sl (peenestatud lehe Aed-harakputk
1 tl (peenestatud) Estragon
tilliõisikud
1 dl kange veiniäädikas
2 pudelit vichy-vesi

Valmistamine
Pese kurgid korralikult. Väikeseid ja sirgeid kurke võib kasutada tervetena, suuremad tuleks aga tükeldada. Sega omavahel sool ja suhkur ning lisa koos peenestatud maitsetaimedega kurkidega vaheldumisi purki. Sega äädikas vichy-vee hulka ja kalla kurkide peale. Marinaadi kogus sõltub nõu kujust, kurgid peavad olema üleni vedeliku sees. Kata kurgid taldrikuga ning aseta sellele raskus.