Kiudainerikkad toidud
10. oktoober 2005, 21:58

Marineeritud küüslauguküüned

Hoidis. Serveeri mahedalt maitsestunud küüslauku suitsutatud liha, vorsti või broileri juurde. Marineeritud küüslauk on hõrgutis ka grillitud toitude lisandina.

Koostisosad
10 tk Küüslauk
2 dl vesi
0.5 dl valge veini äädikas (u 6%)
0.5 tl sool
0.5 dl *valge veini äädikas
1 tl Rosépipar
0.5 tl sool
1 tl Pune (kuivatatud)
Estragon
0.5 tl või kuivatatud estragon
2 dl (umbes) oliivõli

Valmistamine
Koori küüslauguküüned väikese terava noaga. Aja vesi, veiniäädikas ja sool madalaservalises kastrulis keema, lisa küüslauguküüned ning keeda neid ilma kaaneta 2-3 minutit. Nõruta hästi ja pane 1-2 purki. Sega omavahel veiniäädikas, piprad, sool ja maitsetaimed. Lisa õli ning vala marinaad veel soojadele küüslauguküüntele. Sulge purgid õhukindlalt ja raputa neid, et maitseained hästi seguneksid.