Itaalia köök
11. juuli 2008, 12:16

Täidetud suvikõrvitsad

Kasuta selles itaaliapärases vormiroas võimalikult väikesi suvikõrvitsaid, nii jääb tulemus hõrgum. Serveeri lisandina liha- või kalaroogade kõrvale või iseseisva toiduna.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
2 tk (väiksem) Rullkõrvits
25 g riivitud parmesani v. muud kõvat juustu
1 dl Riivsai
2 sl hakitud petersell
1 tk muna
sool
Must pipar
1 küünt Küüslauk
50 g *või
1 tk Sibul
1 dl tomatipüree
0.5 dl vesi
sool
Must pipar

Valmistamine
Pese suvikõrvitsad, lõika pikuti pooleks ja kaabi lusikaga sisu välja. Haki sisu peenemaks ning sega kausis riivitud parmesani, riivsaia, peterselli ja munaga. Maitsesta soola ja musta pipraga ning lisa hakitud küüslauguküüs. Täida suvikõrvitsad seguga. Kuumuta ahi 200°C-ni. Tomatikastme tegemiseks sulata pannil või ja lisa hakitud sibul. Kuumuta veidi ning lisa tomatipüree ja vesi. Maitsesta soola-pipraga. Vala tomatikaste ahjuvormi ning tõsta peale täidetud suvikõrvitsad. Küpseta rooga ahjus 25 minutit. Serveeri soojalt või leigelt.