Küpsetamata magustoidud
25. juuni 2005, 15:07

Bayeri kreem ehk keedukreem

Tuuletaskute täitmiseks sobiv keedukreem.

Koostisosad
4 tk muna
vanillsuhkur
5 sl Kristallsuhkur
3 dl piim
3 tl Želatiin

Valmistamine
Vahusta munarebud puulusikaga vahustamisanuma põhjas suhkru ja vanillsuhkruga heledaks vahuks. Aja piim keema ja nirista siis vähehaaval ning pidevalt kloppides munavahu hulka. Pane anum kuuma vette ja mikserda või klopi, kuni segu pakseneb. Lisa 3 sl piimaga paisutatud ja veevannis sulatatud zelatiin, tõsta anum külma vette ja mikserda, kuni segu jahtub. Kui kreem hakkab kergelt tarduma, kalla peale elastseks vahuks mikserdatud munavalged ja tõsta alt ülespoole õrnalt segamini, kaussi perioodiliselt veerand ringi võrra keerates.