Nädala kook
6. november 2008, 10:27

Šokolaadiglasuur eklääridele

Šokolaadiglasuur eklääride katmiseks.

Koostisosad
0.5 dl vesi
0.5 dl hele suhkrusiirup
1 dl Kristallsuhkur
100 g mõrushokolaad

Valmistamine
Sega keedunõus vesi, siirup ja suhkur, kuumuta aeglaselt segades, kuni suhkur sulab. Lase seejärel segu korraks peaaegu keema tõusta (esimesed mullid kerkivad pinnale) ja tõsta keedunõu otsekohe pliidilt. Sega kohe juurde suure kokanoaga väikesteks tükkideks lõigatud shokolaad ning sega aeglaselt, kuni shokolaad sulab. Kalla segu anumasse, mis sobib parajasti eklääride suuruse ja kujuga. Kasta täidetud eklääride pealispind glasuuri sisse, lase mõned sekundid tilkuda ja pööra siis ringi, aseta restile tarduma.