Lõunasöögi retseptid

Kirju salat 

Toidutare, 3. mai 2005, 11:25
Värvikas salat erinevatest salatisortidest peekoniga õli-äädikakastmes.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 küüs Küüslauk
1 tk šalottsibul
3 sl veiniäädikas
1 tl sinep
5 sl kreeka pähkli õli
sool
värskelt jahvatatud must pipar
1 tk punasigur
100 g võilillelehed
1 tk salatsigur
1 tk väike kähar endiivia (kasuta ainult keskmist osa)
100 g peekon

Valmistamine
Koori ja haki peeneks küüslauguküüs ning šalottsibul, sega äädika ja sinepiga. Klopi juurde õli, kuni moodustub kreemja konsistentsiga kaste. Maitsesta soola ja värskelt jahvatatud musta pipraga. Puhasta, pese ja kuivata salatilehed ning rebi suupärasteks tükkideks. Lõika peekon õhukesteks ribadeks ja prae pannil madalal kuumusel krõbedaks. Sega salatilehed salatikastmega. Pane peale peekonitükid. Serveeri salat kohe, et lehed ei muutuks pehmeks ja närtsinuks.