Kalatoitude retseptid
18. aprill 2005, 21:23

Kalafrikadellid

Kalafrikadellid sobivad lisandiks mitmesugustele kalasuppidele.

Koostisosad
200 g kalafilee
2 viilu tahke sai
4 sl piim või vesi
1 tk muna
sool
Muskaatpähkel (jahvatatud)
Meliss
(või)

Valmistamine
Nahata ja luudeta kalafilee aetakse läbi hakkmasina, segatakse piimas leotatud saiaga ja aetakse veel kord läbi hakkmasina. Maitsestatakse soola ja riivitud muskaatpähkli või melissiga. Kui frikadellid valmistatakse rasvavaesemast kalast (tursk jt.), võib hakkmassile lisada veidi sulatatud võid. Seejärel klopitakse mass hästi sitkeks, siis püsivad frikadellid paremini koos. Märgade kätega vormitakse väikesed sõrmetostasuurused frikadellid ja keedetakse supis või soolaga maitsestatud vees. Kalafrikadellid on lisandiks mitmesugustele kalasuppidele.