Gluteenivabad retseptid
18. aprill 2005, 20:08

Riis lillkapsaga

Hautatud riis lill- või rooskapsaga.

Koostisosad
2 dl riis
2 sl rasv või margariin
1 tk väike sibul
0.5 tk Porgand
0.5 tk petersellijuur
1 tükike Juurseller
7 dl vesi
sool
pipar või maitsetaimed
500 g lill- või rooskapsas
3 sl või
2 sl Riivsai
2 sl riivitud juust

Valmistamine
Riis kuumutatakse rasvas klaasjaks, lisatakse hakitud sibul, porgand ja petersellijuur, segatakse hästi läbi. Peale kallatakse soolaga maitsestatud keev vesi ja asetatakse väiksemateks õisikuteks jaotatud lillkapsad või terved rooskapsad. Kapsastele puistatakse veidi soola ja maitseaineid. Kaetakse raske kaanega ja hautatakse nõrgal tulel segamata 20-25 minutit. Või kuumutatakse helekollaseks, selles praetakse riivsai, mis tõstetakse lauale antavale toidule. Peale puistatakse riivitud juust.