Kiudainerikkad toidud
18. aprill 2005, 19:46

Porgandid aedubade ja munaga

Hautatud porgandid ja aedoad munaga.

Koostisosad
500 g Porgand
500 g Aeduba ehk Türgi uba
5 dl vesi
sool
3 sl või
1 sl jahu
1 tl vürtsikaste
maitsetaimed (meliss,tüümian,majoraan)
3 sl riivitud juust
4 tk keedetud muna
või neljast munast tehtud omalett
(vorst või sink)

Valmistamine
Tükeldatud porgandid ja aedoad pannakse keeva, soolaga maitsestatud vette, keedetakse peaaegu pehmeks. Või sulatatakse, selles kuumutatakse jahu helekollaseks, lisatakse vürtsikaste ja aedviljad koos keeduleemega. Keedetakse koos 5-8 minutit, maitsestatakse. Lauale andmisel pannakse toidule tükeldatud mune või omletti ja riivitud juustu. Munade asemel võib võtta ka vorsti- või singiviile.