Taimetoidu retseptid

Kartulisuupisted paprikaga 

Toidutare, 6. aprill 2005 18:39
Mahedamaitselised köögiviljasuupisted sobivad hästi ka grillitud liha, kana või kala kõrvale.

Koostisosad
1 kg kartul
1 sl õli
1 tk punane paprika
1 tk kollane paprika
3 sl hakitud petersell
6 tk muna
5 sl vahu- või toidukoor (näiteks Rama)
1 tl sool
0.25 tl Must pipar

Valmistamine
Koori kartulid, viiluta ja keeda soolaga maitsestatud vees 10 minutit. Kurna ja loputa üle külma veega. Tükelda paprikad. Kuumuta pannil õli ja prae paprikaid umbes 5 minutit, kuni need muutuvad pehmeks. Lisa hakitud petersell. Kuumuta ahi 200°C-ni. Võita kandiline 24 cm läbimõõduga ahjuvorm, lao kartulid ja paprikad kihiti vormi ning suru kätega tihedalt kokku. Klopi munad ja koor segamini, maitsesta soola ja pipraga ning vala vormi. Küpseta ahjus 25-30 minutit. Jahuta vormis 10 minutit ja lõika seejärel 25 tükiks.