Lambaliha retseptid

Lamba-carpaccio 

Harri Ilves, 29. oktoober 2011, 07:30
Lamba-carpaccioFoto: Jaan Heinmaa
Gurmeeroog lambalihast.

Kogus: kuuele

Koostisosad
1 tk lamba sisefilee
1 tl brändi
1 sl õli
0.5 tl jämedam sool
0.5 tl purustatud must pipar
värske hakitud salvei ja tüümian

Valmistamine
Sega omavahel õli ja brändi, nirista sisefileele. Maitsesta liha soola-pipra ja ürtidega, pane kilekotti või õhukindlasse nõusse ning tõsta 12 tunniks külmkappi. Aeg-ajalt pööra liha ümber, et maitsesegu ühtlasemalt lihale valguks. Eemalda pinnalt liigne maitsesegu. Keera liha kilesse ja seejärel fooliumisse ning sügavkülmuta. Serveerimisel lõika filee õhukesteks viiludeks, serveeri rukolasalati ja parmesani juustuga.
SOOVITUS: Lambafilee asemel saab sarnaselt valmistada ka veisefileed, mis on oluliselt kättesaaadavam.