Lihatoidu retseptid

Kahevärviline singitarrend 

Paprika, 21. märts 2011, 11:10
Rõõmsanäoline ning pilkupüüdev pidulauaehe. 5 portsjonit

50 g sinki2,5 dl lihapuljongit1 dl majoneesi10 g želatiini8 marineeritud kurki2 keedetud muna1 sl tomatikastet või ketshupit1 tl hakitud peterselli ja basiilikut1. Pange želatiin külma vette paisuma. Seejärel sulatage see kuumal vesivannil üles ja segage vedel želatiin sooja puljongiga. Jahutage puljong maha.2. Segage majonees tarretuma hakkava tarrendiseguga, kloppige segamini. Saadud mass jagage kaheks. Üks osa segage tomatikastmega, teine osa hakitud maitserohelisega. Maitsestage soolaga.3. Majonees maitserohelisega valage vormi, mis on õrnalt toiduõliga määritud ning jahutage kuni tarrend on poolenisti tarretunud. Asetage sellele 1 muna viilud, kuubikuteks lõigatud sink, 3-4 viilutatud kurki. Valage kõik üle majoneesi-tomatikastmeseguga ning laske 2 tundi külmikus tarretuda.4. Lööge tarrend vormist serveerimialusele ning kaunistage munaviilude ja lehvikuks keeratud kurgirõngastega.