Kreeka köök

Tzatziki ehk Kreeka dipikaste 

Maire Suitsu, 8. juuni 2009, 09:03
Ülimalt populaarne Kreeka dipikaste. Kasuta tooreste või taignas küpsetatud köögiviljade dippimiseks, aga ka vardaroogade, grillitud või ahjus küpsetatud lihapallide, ahjukartulite või keedetud munade juurde.

Koostisosad
15 cm Värske kurk
2 tl Sool
3 dl maitsestamata jogurt
1 sl Oliiviõli
2 tl Sidrunimahl
2 sl hakitud till
1 sl Mündilehed
2 küünt Küüslauk

Valmistamine
Riivi koorega kurk jämeda riiviga, riputa soolaga üle, tõsta sõelale ja lase 10 minutit seista.
Kui jogurt pole päris paks, pigista kurgimass käega võimalikult kuivaks, et kaste ei saaks liiga vedel. Haki küüslauk noaga hästi peeneks. Klopi kurk ja küüslauk lusikaga jogurti hulka. Lisa muud ained, maitsesta vajadusel vähese soolaga ja lase paar tundi jahedas maitsestuda.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee