Ahjukartulid peekoniga IIFoto: Jaan Heinmaa
Lõunasöögi retseptid
29. oktoober 2008, 10:12

Ahjukartulid peekoniga II

Tee mis sa teed, kuid vanema põlve eestlaste jaoks seostub mujal nii moekas koorega ahjukartul ikka veel vaesusega. Seda tunnet ei suuda hävitada ka kõige hinnalisem lisand või täidis. Meelsasti küpsetab eestlane ahjus aga kooritud kartuleid, mida ühel või teisel kujul saadab sealiha.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1.5 kg kartul
2 sl õli
2 sl sool
purustatud must pipar
300 g suitsupeekon
500 g või läbikasvanud sealiha

Valmistamine
Poolita kooritud kartulid ja pane suuremasse kaussi. Nirista kartulitele õli ja sega läbi. Raputa peale 1 sl soola ja sega veel kord korralikult läbi. Lao kartulid ühe kihina suuremale servaga ahjupannile. Lõika liha õhukesteks viiludeks. Kui kasutad toorest sealiha, raputa selle pealmisele küljele soola ja purustatud pipart, suitsupeekon lisamaitseaineid ei vaja. Poolita pikad lihaviilud ja kata saadud tükkidega kartulid. Kalla ahjuvormi veidi keeva vett ning küpseta 200°C juures umbes tund või kauem. Aeg-ajalt lisa pannile keeva vett, et rasv kõrbema ei läheks.