Taimetoidu retseptid

Naeris pähklikastmes 

Toidutare, 23. oktoober 2004, 22:42
Hautatud naerid pähkli-koorekastmes sobivad lisandiks prae, loomakeele või šnitsli juurde.

Koostisosad
187.5 g Naeris
0.75 sl Kreeka pähkli õli
sool
värskelt jahvatatud must pipar
värskelt riivitud muskaatpähkel
0.75 sl hakitud Kreeka pähklid
1.5 sl puljong
0.3125 dl vahukoor
0.25 sl pähkliliköör

Valmistamine
Pese, puhasta ja koori naerid, väiksemad jäta terveks, suuremad lõika pikuti neljaks. Kuumuta pannil õli ja hauta selles naereid. Maitsesta ja lisa hakitud pähklid ning puljong. Hauta umbes 30 minutit. Maitsesta vahukoore ja pähklilikööriga ning lase veel korraks keema tõusta. Serveeri lisandina prae, loomakeele või šnitsli juurde.