Taimetoidu retseptid
23. oktoober 2004, 22:37

Sibulad peki-veinikastmes

Sibulad peki-veinikastmes sobivad lisandiks keedetud liha või kala kõrvale.

Koostisosad
1 tk Sibul
sool
30 g läbikasvanud pekk
värskelt jahvatatud must pipar
0.5 tl kummel
0.25 leht Loorber
0.625 dl valge vein
0.5 tl maisijahu
5 g või

Valmistamine
Koori sibulad ja blanšeeri neid 8 minutit keevas soolvees. Nõruta. Lõika iga sibul kaheksaks sektoriks ja tõsta kõrvale. Lõika pekk õhukesteks viiludeks ja prae võis, kuni rasv on välja sulanud. Lisa pannile sibul ja pruunista ning maitsesta. Vala pannile vein ja hauta sibulaid umbes 20 minutit. Võta sibulad välja ning paksenda kaste maisijahuga. Vajadusel maitsesta soolaga. Valmis kaste kalla sibulatele. Serveeri lisandina keedetud liha või kala kõrvale.